Peruutusehdot

Ennakko ilmoittautuminen on sitova. Kurssin voi peruuttaa maksutta viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisella käynnillä opiston toimistoon, ei opettajalle eikä puhelinvastaajaan! Tämän aikarajan jälkeen kurssin peruutusmaksu on 12€. Mikäli kurssi on jo ehtinyt käynnistyä, peritään koko kurssimaksu. Huom! Kurssin maksamatta jättäminen tai kurssille tulematta jääminen ei ole peruutus!

Kurssimaksua ei palauteta, vaikka opiskelija keskeyttäisi kurssin tai ryhmä joudutaan lakkauttamaan opiskelijoiden vähyyden takia.  Kurssilaiset pyritään mahdollisuuksien mukaan sijoittamaan muille kursseille. Lisätietoja opistosihteeriltä.

Poikkeuksia kurssimaksuihin myöntää kirjallisesta hakemuksen perusteella rehtori (esim. jos sairastut kesken kurssin, laitathan lääkärintodistuksen liitteeksi hakemukseen).

Huom! Jos opiskelija ei ole paikalla ensimmäisellä kerralla tai on ilmoittamatta poissa kolme perättäistä kertaa, menettää hän kurssipaikkansa ja varasijalta otetaan kurssilainen tilalle.

Kurssien alkamisesta ei lähetetä vahvistusta.

Jos kurssi peruuntuu, siitä ilmoitetaan erikseen opiskelijan antamaan matkapuhelinnumeroon. Kurssien alkamisen edellytyksenä on, että ilmoittautuneita on riittävästi. Poikkeuksena on kielten jatkokurssi, jossa raja on 6 opiskelijaa. Kursseilla pitää olla lukukausien alussa vähintään kurssin kohdalla ilmoitettu kurssilaisvähimmäismäärä.

Jos kurssi on alimitoitettu kolme kertaa peräkkäin, tai kolme eri kertaa lukukaudessa, kurssi voidaan keskeyttää ja peruuttaa. Kurssin loppumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä kurssilaisen antamaan matkapuhelinnumeroon.

Lisätietoja kansalaisopiston toimistosta.

MAKSUKÄYTÄNNÖT:

  • Kurssilaskut lähetetään opiskelijalle postitse tai sen voi maksaa e-laskuna. Muistutuslaskusta laskutetaan lainmukainen muistutusmaksu. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.
  • Jokaviikkoinen opintoryhmä tai yksilöopetus voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen vuoksi, eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos poissaoloja on enemmän hankintaan sijainen tai pidetään muöhemmin yksi tai useampi kompensaatiokerta (korvaava kerta voi olla myös eri opetusaikaan).
  • Lapsilla (alle 7 v) on yksi maksuton kokeilukerta kursseilla: musiikkileikkikoulut, liikuntaleikkikoulut ja lastentanssi sekä kuvataidekoulu. Mikäli lapsi keskeyttää kurssin esim. toisen opintokerran jälkeen, kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan).
  • Kurssin hinta ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla. Joillakin kursseilla voi olla kurssimaksun lisäki materiaali-, laite-, väline-, ym. maksuja. Oppimateriaalin selä opiskelutarvikkeet opiskelija maksaa ja hankkii pääsääntöisesti itse.

Kommentointi on suljettu.