Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä on tavoitteellinen, asteelta toiselle etenevä taiteen perusopetuksen muoto. Oriveden seudun kansalaisopistossa perusopetusta annetaan musiikissa ja kuvataiteessa. Musiikin yksilöopetusta annetaan yksinlaulussa, pianossa, viulussa, huilussa, harmonikassa, kitarassa ja trumpetissa.

Musiikin perusopetus (yleinen oppimäärä)

Musiikkia voi opiskella tavoitteellisesti ja monipuolisesti laadukkaassa ammattipedagogien opetuksessa, sekä kehittää musiikillisia soittamisen ja laulamisen tietoja ja taitoja. Lisäksi opiskelija voi halutessaan suorittaa musiikin tasosuorituksia omassa instrumentissaan. Musiikin yleisenoppimäärän vaatimusten mukaisia musiikinteorian, säveltapailun ja musiikkitiedon opintoja voi suorittaa yhteistyössä Merikanto-opiston kanssa.

Yksilöopetukseen haetaan varasijajonon kautta.

Pääsykoetta ei järjestetä taiteen perusopetukseen pyrkiville, vaan kaikki halukkaat ovat tervetulleita opiskelemaan oppilaspaikkojen vapauduttua! Lisätietoja ja vapaita oppilaspaikkoja voit tiedustella musiikin suunnittelijaopettaja Riikka Strandmanilta, puh. 040 1339 269.

Musiikin yksilöopetusta annetaan sekä lapsille, nuorille sekä aikuisille.

Yksilötuntien pituudet ovat  lukuvuonna 2016-2017  22.5 min viikossa. Opinto-oppaassa kerromme tarkemmin lukuvuoden aikataulut.

Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetuksesta vastaa Merikanto-opisto. Voit aloittaa musiikin opiskelun Oriveden seudun kansalaisopistossa ja jatkaa myöhemmin syventäviä opintoja Merikanto-opistossa.

Oriveden seudun kansalaisopiston musiikin yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Musiikin yleinen oppimäärä 280515

Lasten ja nuorten kuvataiteen perusopetus

Lapset aloittavat kuvataiteen perusopiskelun valmentavilla perusopinnoilla. Näiden jälkeen he jatkavat taiteen peruskursseilla ja nuorina siirtyvät kuvataiteen perusopetuksen syventäviin kursseihin. Taiteen perusopetuksessa lapset opiskelevat kuvataiteen perusteita maalauksesta, kuvanveistosta, piirustuksesta, grafiikasta ja valokuvauksesta. Opiskelu kestää noin 3-5 vuotta. Kuvataiteen perusopetuksen tärkeitä tavoitteita ovat lapsen positiivisen persoonallisuuden vahvistaminen ja kehittäminen sekä harjoituttaa taitoja havainnoida omaa ympäristöään. Kuvataiteen perusopetuksen opetussuunnitelman voit katsoa tästä (pdf)

Taito Pirkanmaa ry järjestää käsityön opetusta Orivedellä Näpsä-käsityökoulussa.

Kommentointi on suljettu.